Q 21.
The famous Kohinoor diamond was produced from one of the mines located in
A)  Orissa
B)  ChhotaNagpur
C)  Bijapur
D)  Golconda
Answer & Explanation Answer: Golconda

Explanation:

View Answer   Discuss

MCQ Type:

Q 22.

Who among the following Mughal rulers is known as the Prince of Buildings?

A)  Akbar
B)  Jahangir
C)  ShahJahan
D)  Babur
Answer & Explanation Answer: Akbar

Explanation:

View Answer   Discuss

MCQ Type:

Q 23.

Who is known as the Father of Local Self government in India?

A)  Lord Ripon
B)  Lord Hardinge
C)  Lord Dalhousie
D)  Lord Lytton
Answer & Explanation Answer: Lord Ripon

Explanation:

View Answer   Discuss

MCQ Type:

Q 24.

The song Sare Jahan Se Accha Hindoostan Hamara, was written by?

A)  Ashaf Aqullah Khan
B)  Sahir Ludhianvi
C)  Mohammad Iqbal
D)  Ramprasad Bismil
Answer & Explanation Answer: Mohammad Iqbal

Explanation:

View Answer   Discuss

MCQ Type:

Q 25.

Who was the viceroy of India, when India got its freedom?

A)  William Bentick
B)  Wellesley
C)  Wavell
D)  Mountbatten
Answer & Explanation Answer: Mountbatten

Explanation:

View Answer   Discuss

MCQ Type:

Q 26.

Who discovered sea route to India via the Cape of Good Hope was discovered by?

A) 

Vasco Da Gama

B) 

Amundsen

C) 

Christopher Columbus

D) 

John Cabot

Q 27.

what is your age ?

A)  my age
B)  42
C)  34
D)  56
Answer & Explanation Answer: my age

Explanation:
Your age

View Answer   Discuss

MCQ Type:

Q 28.

What is name of H20

A)  water
B)  liquid
C)  acid
D)  nor noknown
Answer & Explanation Answer: water

Explanation:
Water

View Answer   Discuss

MCQ Type:

Q 29.

What is my name ?

A)  Devesh
B)  Amit
C)  Suraj
D)  Mayank
Answer & Explanation Answer: Devesh

Explanation:
Good Answer

View Answer   Discuss

MCQ Type: